Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   ONU: 14 milioane de ucraineni,…

ONU: 14 milioane de ucraineni, forțați să-și părăsească locuințele, de la începutul războiului

Sursa foto: Getty Images

14 milioane de ucraineni au fost nevoiți să-și părăsească casele, majoritatea femei și copii, începând cu 24 februarie, a declarat coordonatorul ONU de criză pentru Ucraina, Amin Awad, citat de The Guardian.

„Peste 3 milioane de copii și-au văzut educația suspendată – o întreagă generație de copii al căror viitor este în joc. În toată țara, sute de mii de oameni nu au acces la apă și electricitate, iar milioane de oameni nu știu când va fi următoarea lor masă. 15,7 milioane de oameni au nevoie de sprijin umanitar acum, iar numărul este în creștere”, a spus Awad.

Vineri, 3 iunie, s-au împlinit 100 de zile de la începutul războiului din Ucraina.

După ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat, pe 24 februarie, o „operațiune militară specială” în Ucraina, mai multe orașe au fost distruse de rachetele rusești, iar mii de oameni au fost nevoiți să fugă din calea războiului. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101. Rușii pregătesc un nou asalt la Sloviansk