Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O deputată din Rada Supremă…

O deputată din Rada Supremă a Ucrainei anunță despre „eșuarea operațiunii inamicului rus de capturare a orașului Odesa”

Sursa foto: thepage.ua

Deputata Radei Supreme din partea partidului „Sluga poporului”, Galina Tretyakova, a anunțat pe pagina sa de Facebook despre eșuarea unei operațiuni de desant a trupelor ruse, planificată pentru ziua de luni, „care avea scopul de a captura orașul Odesa”.

Galina Tretyakova face referire la publicația „Dumskaya”, care ar fi reușit să contacteze rudele mai multor marinari ruși ai brigăzii 810 a Federației Ruse, care erau dislocați în Peninsula Crimeea. Rudele marinarilor ar fi povestit că, navele de debarcare urmau să acosteze pe plaja Luzanovsky, minată și blocată de arici anti-tanc, după ce au lansat în zona respectivă mai multe rachete. Operațiunea era însoțită și de elicoptere.

Potrivit publicației „Dumskaya”, militarii ucraineni erau pregătiți să apere Odesa, însă în ultimul moment rușii au luat legătura și au cerut să li se ofere posibilitatea de a părăsi golful. Potrivit surselor la care face referire deputata Galina Tretyakova, la bordul navele rusești a avut loc o adevărată revoltă, militarii ar fi refuzat să se supună ordinului de a lua cu asalt Odesa. Galina Tretyakova i-a îndemnat pe toți soldații ruși să urmeze acest exemplu.

Marți, a șasea zi a invaziei ruse, Ucraina rezistă atacurilor trupelor ruse, pe mai multe fronturi. În noaptea de luni spre marți, trupele ruse au bombardat mai multe regiuni ale Ucrainei și au efectuat mai multe operațiuni de desant aerian. Militarii ruși au bombardat Piața Libertății din Harkov, în urma acestui atac, șase persoane, inclusiv un copil, au fost rănite. Totodată, speakerul departamentului regional al forțelor de apărare „Sever”, armata belarusă ar fi intrat în regiunea Cernihov.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A șasea zi de război în Ucraina