Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   NATO va oferi Ucrainei echipamente…

NATO va oferi Ucrainei echipamente de protecție împotriva amenințărilor chimice, biologice, radiologice și nucleare

Sursa foto: Reuters

Summitul liderilor NATO, care va avea loc la Bruxelles pe 24 martie, va conveni asupra dotării Ucrainei cu echipamente de protecție împotriva amenințărilor chimice, biologice, radiologice și nucleare. Despre asta a anunțat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul unui briefing, transmite „Europeiskaia Pravda”.

„Mâine mă aștept ca aliații NATO să convină asupra oferirii unui sprijin suplimentar (Ucrainei). Acesta include asistenţă în domeniul securității cibernetice, precum şi echipamente care vor ajuta Ucraina să se apere împotriva amenințărilor chimice, biologice, radiologice şi nucleare”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Potrivit sursei citate, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a menționat că, Alianța are responsabilitatea de a nu permite extinderea războiului în afara Ucrainei.

„Suntem hotărâți să facem tot ce putem pentru a sprijini Ucraina. Dar avem responsabilitatea de a ne asigura că războiul nu se extinde în afara Ucraina și nu devine un conflict între Rusia și NATO”, a mai spus Jens Stoltenberg.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, urmează să se adreseze prin videoconferinţă liderilor ţărilor din NATO care se reunesc joi, 24 martie, la Bruxelles pentru un summit extraordinar dedicat invadării Ucrainei de către Rusia.