Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministerul rus al Apărării, despre…

Ministerul rus al Apărării, despre a doua etapă a „operațiunii speciale din Ucraina” a lui Putin: „Una dintre sarcini este stabilirea controlului deplin asupra Donbassului și al Ucrainei de sud, ceea ce va permite crearea unui coridor terestru către Crimeea și o altă ieșire către Transnistria”

Armata rusă în timpul celei de-a doua etape a „operațiunii speciale din Ucraina”, așa cum numește președintele rus Vladimir Putin invazia rusă asupra Ucrainei, ar trebui să stabilească controlul deplin asupra regiunii Donbass. Potrivit presei ruse, declarația în acest sens a fost făcută vineri de către comandantul adjunct al Districtului Militar Central (CVO), generalul-maior Rustam Minnekayev, la reuniunea anuală a Uniunii Industriilor de Apărare din Regiunea Sverdlovsk.

Potrivit oficialului rus citat de Tass, controlul asupra sudului Ucrainei „este o altă cale de ieșire către Transnistria, unde, potrivit lui, „există și fapte de oprimare a populației de limbă rusă”.

Una dintre sarcini este stabilirea controlului deplin asupra Donbassului și a Ucrainei de Sud, ceea ce va permite crearea unui coridor terestru către Crimeea și o altă ieșire către Transnistria” a declarat generalul-maior Rustam Minnekaev, comandant adjunct al Districtului Militar Central.

„De la începutul celei de-a doua etape a operațiunii speciale, care a început în urmă cu două zile, una dintre sarcinile armatei ruse este de a stabili controlul deplin asupra Donbassului și a sudului Ucrainei”, a spus oficialul rus.

Controlul asupra regiunii Donbass va face posibilă crearea unui coridor terestru către Crimeea, a subliniat Minnekaev.

Acest lucru (controlul asupra Donbassului – nota TASS) va face posibilă asigurarea unui coridor terestru către Crimeea, precum și influențarea facilităților vitale ale [forțelor militare] ucrainene, porturi de la Marea Neagră, prin care produsele agricole și metalurgice sunt livrate în alte țări”, a spus adjunctul comandantului.

Controlul asupra Sudului Ucrainei este o altă cale de ieșire către Transnistria, unde există și fapte de oprimare a populației de limbă rusă. Se pare că acum suntem în război cu întreaga lume, așa cum a fost în Marele Război Patriotic. Întreaga lume era împotriva noastră. Și acum același lucru, nu le-a plăcut niciodată Rusia”, a adăugat el.

Minnekaev a mai declarat că „superioritatea tehnică a armatei ruse asupra Forțelor Armate ucrainene pe uscat, pe mare și pe spațiul aerian este evidentă”.

„În timpul grevelor, forțele armate ruse nu suferă nicio pierdere. Acest lucru ucide cel mai mult moralul personalului Forțelor Armate ale Ucrainei. Superioritatea tehnică a armatei ruse pe uscat, pe mare și în aer a devenit evidentă”, a mai spus el.

Minnekaev a adăugat că operațiunea specială ar trebui „dusă cu succes la încheierea ei logică”. El a declarat că toate sarcinile stabilite vor fi finalizate.

Nu am început acest război, dar îl vom termina”, a spus Minnekaev.


În cea de-a 58-a zi de război în Ucraina, liderul de la Kiev, Volodimir Zelensky declară că forțele rusești controlează cea mai mare parte a Mariupolului, iar Rusia a respins o propunere de armistițiu pentru acest weekend, când este celebrat Paștele creștin-ortodox. Un consilier al șefului Statului Major al lui Zelensky a anunțat că forțele rusești au capturat 42 de sate în estul regiunii Donețk. Serviciile secrete britanice menționează că militarii ruși avansează spre Kramatorsk, tot în est, care continuă să fie lovit cu rachete.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.