Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministerul rus al Apărării a…

Ministerul rus al Apărării a publicat documentele care ar confirma pregătirea unei operațiuni ofensive în Donbas de către conducerea de la Kiev

Ministerul rus al Apărării a publicat documentele care ar confirma pregătirea unei operațiuni ofensive în Donbas de către conducerea de la Kiev. Potrivit Ministerului rus al Apărării, militarii ucraineni, care urmau să participe la operațiunea din Donbas, erau antrenați de instructori americani și britanici la Lvov.

Operațiunea ofensivă în Donbas ar fi fost pregătită de către Kiev pentru luna martie curent, a informat Ministerul Apărării al Federației Ruse.

Miercuri, 9 martie, este a paisprezecea zi de război în Ucraina. De la începutul „operațiunii militare speciale” anunțată de Rusiei, pe teritoriul Ucrainei au fost bombardate mai multe orașe. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei anunță că continuă luptele pentru apărarea orașului Cernihiv.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina