Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Manifestații întru susținerea lui Lukașenko…

Manifestații întru susținerea lui Lukașenko în Belarus. Există informații precum că oamenii ar fi aduși organizat

captură video: Current Time

Proteste la Minsk întru susținerea președintelui Aleksandr Lukașenko. Current Time anunță că duninică, 16 august curent, la ora 12:00, în Piața Independenței din capitala Belarusului este preconizată o manifestație întru susținerea conducerii actuale a statului. Există informații, precum că bugetarii și lucrătorii de la uzine sunt aduși la manifestație, iar aceștia ar fi fost amenințați cu concedirea în cazul în care vor refuza participarea. La ora 12:00, însă, Piața a fost aproape goală.

Declarațiile participanților la manifestație pot fi vizualizare în live-ul Current Time de la minutul 1:26, la minutul 20:00

https://www.facebook.com/currenttimetv/videos/292315825198300/
sursa: https://www.facebook.com/currenttimetv/videos/292315825198300

Oamenii prezenți în piață susțin că au venit să manifeste întru susținerea guvernării și a președintelui Lukașenco. Ei menționează că își doresc să trăiască într-o țară fără violență. Ei cred, că acțiunile violente ale poliției din zilele precedente sunt justificate, deoarece manifestanții s-ar fi comportat cu forțele de ordine. Unii dintre ei, analizând exemplul Ucrainei în anul 2014, spun că nu își doresc un scenariu similar să se întâmple și în Belarus. Alții, nu doresc să comenteze cauzele care i-au făcut să iasă la manifestație.

Current Time anunță că zilele trecute, pe mai multe canale de Telegram au fost plasate informații precum că angajați din sectorul bugetar din mai multe localități ar fi organizați și aduși cu autocarele la protest. Iar în cazul refuzului ar fi fost sancționați cu concedierea de la locul de muncă. De asemenea, în dimineața zilei de 16 august au apărut mai multe filmulețe cu autocare cu oameni care se îndreptau spre Mink.

La ora 14:00, la Minsk este preconizat un alt marș, prin care manifestanții vor cere libertate pentru Belarus.