Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Lukashenko: Nu putem anula parada…

Lukashenko: Nu putem anula parada … Oamenii vor spune că ne-am speriat

Material de pe Euroradio

Parada în cinstea a „75 de ani de la victoria în cel de-Al Doilea Război Mondial” va fi totuși desfășurată pe 9 mai la Minsk. Acest lucru a fost subliniat de către Alexander Lukashenko în cadrul unei întâlniri cu privire la situația epidemiologică din țară.

„Trebuie să spun că nu putem anula parada. Pur și simplu, nu putem. M-am gândit despre asta mult timp”, a spus președintele belarus.

Lukashenko a sugerat că participanții la război ar fi putut muri din cauza virușilor și a altor boli, dar „nu au simțit și nu s-au gândit la asta”. Acum, președintelui îi pasă, „ce vor spune oamenii” în cazul în care parada va fi anulată, scrie BelTA.

„Poate că nu imediat, da după aceea, vor spune că s-au speriat”, a spus Lukashenko.

Șeful statului i-a avertizat pe organizatori că, dacă va exista o paradă, „nimeni nu ar trebui să fie târât la acest eveniment”. Dacă cineva se teme și are grijă de sănătatea sa, acest lucru poate fi înțeles. Cu toate acestea, Lukashenko a subliniat că există o mulțime de oameni care își doresc o paradă: „Mii și mii de oameni doresc ca acest eveniment să aibă loc”.