Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Locotenent-colonel al armatei ruse, lichidat…

Locotenent-colonel al armatei ruse, lichidat de militari ucraineni

Gheorghe Petrunin, 48 de ani, locotenent-colonel al armatei ruse, a fost lichidat în timpul războiului. Comandant militar al garnizoanei orașului Samara, sudul Rusiei, el luptase și în Cecenia și în Siria. Informația, furnizată inițial de publicația comunitatea internațională de voluntari InformNapalm, a fost confirmată de Komsomolskaia Pravda, publicație pro-Kremlin, care a scris că militarul „a murit eroic în timpul operațiunii speciale.

„Comandantul militar al orașului Samara, locotenent-colonelul Gheorghe Petrunin, a murit eroic în timpul unei operațiuni speciale în Ucraina. Familia și prietenii i-au adus un ultim omagiu pe 5 aprilie 2022. Militarul a fost îngropat acasă, la Volgograd. Veșnică amintire, eroului”, notează Komsomolskaia Pravda.

Pe 7 martie, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a admis, în premieră, că există „pierderi importante” în rândul armatei ruse care a invadat Ucraina, însă nu a oferit nicio cifră concretă. La sfârşitul lunii martie, Rusia a declarat că 1.351 de soldați au fost uciși. Pe de altă parte, un oficial NATO citat de presa americană estimează pierderile Rusiei între 7.000 și 15.000 de militari.

Potrivit estimării armatei ucrainene, trupele Kremlinului ar fi pierdut 18.600 de soldați, de la începutul războiului.