Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Întâlnire preliminară la Minsk

Întâlnire preliminară la Minsk

Oficiali din Rusia, Ucraina şi OSCE şi reprezentanţi ai separatiştilor ucraineni proruşi care au sosit marţi seara în capitala belarusă Minsk, înaintea unei reuniuni cruciale cu privire la criza din Ucraina, s-au întâlnit în noaptea de marţi spre miercuri, relatează CNN.

Temerile cu privire la un boicot al separatiştilor au trecut, după ce liderii „republicilor populare” Doneţk – Denis Puşilin şi Lugansk Vladislav Deinego au apărut într-o înregistrare video stând de vorbă cu reporteri.

Reprezentanţi ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au participat, de asemenea, la întâlnirea preliminară.
Francois Hollande, preşedintele Franţei şi Angela Merkel, cancelarul german, şi-au exprimat speranţa de a-i aduce pe liderii rus Vladimir Putin şi ucrainean Petro Poroşenko la masa negocierilor, miercuri, în capitala belarusă.
Preşedintele american Barack Obama l-a sunat tot marţi seara pe Putin şi l-a îndemnat să profite de oportunitatea de a face pace, potrivit Casei Albe.

Rusia este „cu adevărat interesată de o soluţionare paşnică a crizei din Ucraina”, a declarat Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al Kremlinului, pentru agenţia de presă rusă de stat RIA Novosti.

Amintim că luptele s-au intensificat, în ultima perioadă, în regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei.
Sursa: Mediafax