• Îngenuncheați în fața Ucrainei. Dezbateri finale dintre Zelenski și Poroșenko.

  Îngenuncheați în fața Ucrainei. Dezbateri finale dintre Zelenski și Poroșenko.
  vizualizări
  20 aprilie 2019 | 10:06

  Pe 19 aprilie, pe stadionul Olimpic din orașul Kiev s-au desfășurat dezbaterile electorale finale dintre cocurenții prezidențiali Volodimir Zelenski și Petro Poroșenko. Candidaților nu le-a reușit un dialog constructiv privind viitorul și perspectivele țării, în schimb, în cadrul dezbaterilor concurenții și-au adresat reciproc acuzații, transmite portalul hromadske.ua.

  Potrivit scenariului preliminar, fiecare dintre candidați urma să vorbească de pe scene separate, dar Poroșenko a decis să urce pe scena lui Zelenski, astfel, în cele din urmă dezbaterile au avut loc pe o scenă comună.

  Conform regulamentului, după tragerea la sorți, Zelenski a început dezbaterile. Actorul de comedie a recunoscut că în 2014 l-a susținut la alegerile prezidențiale pe Petro Poroșenko, dar consideră că a greșit. În adresa oponentului, acesta a spus că există două tipuri de Poroșenko: într-un fel e în fața camerelor, iar în alt fel e atunci când camerele lipsesc.
  „Eu nu sunt un politician, sunt o persoană simplă, care a venit să distrugă sistemul. Eu sunt rezultatul greșelilor și promisiunilor dvs.”, a spus Zelenski în cadrul discursului de deschidere.

  La rândul său, actualul președinte al Ucrainei, a declarat că adversarul său a ales un loc foarte ciudat pentru dezbateri și i-a reproșat că s-a ascuns de jurnaliști și de poporul ucrainean timp de trei săptămâni.

  „Eu cred că Volodimir Zelenski nu dorește ca țara noastră să fie predată Imperiului Rus, dar Putin asta vrea”, a spus Poroșenko.

  În cadrul dezbaterilor, Poroșenko a vorbit despre necesitatea de a opune rezistență față de agresor, de a apăra statul de orice pericol și cel mai important de a aduce pace în țară. Pentru asta nu este nevoie să îngenunchezi în fața lui Putin, i-a reproșat Poroșenko lui Zelesnki.

  Răspunzând acestui reproș, Zelesnki a menționat că referințele anterioare la „îngenunchere” au fost scoase din context.

  „Sunt gata să îngenunchez, dar nu puneți în genunchi Ucraina. Sunt gata să îngenunchez în fața unei mame a cărei fiu nu s-a întors, în fața unei femei a cărei soț nu s-a întors, în fața unui copil care și-a pierdut tatăl pe front”, a spus candidatul Zelenski și a îngenuncheat pe scenă. Poroșenko a urmat exemplul concurentului, iar aceste acțiuni ale adversarilor au provocat aplauze din partea publicului.

  Spre sfârșitul dezbaterilor, fiecare dintre candidați a ținut un discurs de cinci minute. Zelenski a spus că președintele Poroșenko a avut multe realizări în timpul mandatului său, doar că acestea au fost realizări în interesul personal. Actualul președinte al Ucrainei, în final, a declarat că va accepta orice alegere a poporului ucrainean pe 21 aprilie, iar pe 22 aprilie toți trebuie să se unească pentru a aproteja statul.

  Mâine, 21 aprilie, în Ucraina va avea loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, iar pentru postul de șef al statului va lupta Petro Poroșenko și Volodimir Zelenski.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  Contractul de înstrăinare a bunului cu condiția întreținerii pe viață – ce riscuri își asumă părțile

  „Am cumpărat o casă, iar proprietarul ne-a rugat să facem actele precum că noi o să avem grijă de el. Am plătit suma cerută, iar peste câțiva ani proprietarul a mai solicitat o sumă de bani și a spus că dacă nu…
  Contractul de înstrăinare a bunului cu condiția întreținerii pe viață – ce riscuri își asumă părțile

  VIDEO/ Mesajul emoționant al unui medic care luptă în prima linie împotriva COVID-19: „Păcat că nu pot, pe cei care nu cred gradul de severitate a acestei boli, să le fac o excursie la noi în Terapie Intensivă”

  „Păcat că nu le pot face o excursie la noi în Terapie Intensivă”, „Alegeți viața. Stați alături de familie. Respectați regulile. E mai bine să fiți acasă decât să ajungeți la noi”. Mesajele sunt transmise…
  VIDEO/ Mesajul emoționant al unui medic care luptă în prima linie împotriva COVID-19: „Păcat că nu pot, pe cei care nu cred gradul de severitate a acestei boli, să le fac o excursie la noi în Terapie Intensivă”

  Peste 1700 de lucrători medicali din R. Moldova, infectați cu noul coronavirus

  Până la ziua de astăzi, 6 iunie, au fost confirmate 1734 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale(MSMPS). Potrivit(MSMPS), prin…
  Peste 1700 de lucrători medicali din R. Moldova, infectați cu noul coronavirus

  Matematica abonării: 1X42 =15000:60

  Istoria unei zile de naștere sărbătorită pe axa Londra-Bălceana Azi e prima zi de joi din luna iunie a anului 2020 și ZdG va ajunge la 10609 abonați din toate raioanele R. Moldova. Printre ei sunt și 60 lucrăto…
  Matematica abonării: 1X42 =15000:60

  DOC/ Motivarea deciziei luate de CSJ după ce a respins recursul în anulare în dosarul Platon

  Curtea Supremă de Justiție a publicat hotărârea din 7 mai 2020, prin care a respins, drept inadmisibil, recursul în anulare declarat de avocații lui Veaceslav Platon în dosarul în care acesta a fost condamnat l…
  DOC/ Motivarea deciziei luate de CSJ după ce a respins recursul în anulare în dosarul Platon

  Alte două femei și un bărbat au pierdut lupta pentru viață din cauza COVID-19. Bilanțul național al deceselor ajunge la 328 de cazuri

  Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) informează despre înregistrarea a încă trei decese provocate de COVID-19 în R. Moldova. Astfel, bilanțul național al deceselor ajunge…
  Alte două femei și un bărbat au pierdut lupta pentru viață din cauza COVID-19. Bilanțul național al deceselor ajunge la 328 de cazuri