Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Guvernul german preia o participație…

Guvernul german preia o participație la o companie care dezvoltă un vaccin împotriva coronavirusului

Guvernul german va prelua un pachet de acţiuni la compania de biotehnologie CureVac, firmă care în prezent lucrează la un vaccin împotriva coronavirusului, a declarat luni ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Altmaier a precizat că Guvernul german va prelua o participaţie de 23% la CureVac pentru suma de 300 milioane de euro.

În luna martie a acestui an, Guvernul condus de Angela Merkel s-a văzut nevoit să reacţioneze rapid pentru a opri o tentativă americană de preluare a laboratorului farmaceutic CureVac, bine plasat în cursa pentru găsirea unui vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2. Potrivit informaţiilor apărute în presă, SUA ar fi oferit un miliard de dolari pentru a dobândi drepturile de exclusivitate asupra unui vaccin la care lucrează compania germană.

Luni, Altmaier a subliniat că Berlinul vrea să consolideze sectoarele de biotehnologie şi ştiinţele vieţii din Germania, adăugând că Guvernul german nu va avea nicio influenţă asupra strategiei de business CureVac.

„Guvenul federal a decis să investească în această companie promiţătoare pentru că se aşteaptă că această investiţie va accelera programele de dezvoltare şi va pune la dispoziţia CureVac mijloacele necesare pentru a valorifica întregul potenţial al tehnologiei sale”, a declarat oficialul german.

Ca o dovadă a sensibilităţii aspectelor ce ţin de proprietatea principalilor companii germane care dezvoltă vaccinuri, CureVac şi BioNTech, în luna mai a acestui an Berlinul şi-a conferit noi puteri pentru a bloca ofertele ostile de preluare, venite din străinătate, care vizează companiile germane din sectorul sănătăţii.

Sursa: Agerpres.ro