Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Guvernul Georgiei interzice companiilor Wizz…

Guvernul Georgiei interzice companiilor Wizz Air și Ryanair să-și reia zborurile

Companiile aeriene low cost Wizz Air și Ryanair nu-și pot relua zborurile regulate din cauza temerilor autorităților georgiene legate de o posibilă deteriorare a situației epidemiologice. Georgia nu este încă pregătită pentru acest lucru, a declarat ministrul Economiei, Natia Turnava.

Concomitent, însă, companii aeriene mari, precum Air France și Lufthansa, au primit dreptul de a relua activitatea în august, bilete pentru zboruri ale căror costuri sunt mai mari de 500 de euro. De remarcat faptul că majoritatea emigranților georgieni, companiile ce activează în sectorul turistic,  așteaptă la reluarea activității companiilor aeriene low cost.

Conform informațiilor oficiale, Wizz Air și Ryanair sunt gata să opereze zboruri din Tbilisi și Kutaisi către 10 destinații din cinci țări: Germania, Franța, Letonia, Lituania și Estonia. De altfel, pentru aceste țări Georgia a deschis frontierele fără nicio condiție. Chiar și așa, autoritățile georgiene au refuzat să reia activitățile companiilor aeriene.

„Ideea este că Wizz Air și Ryanair sunt companii cu buget redus. Pentru a menține prețurile biletelor mici, ar trebui să zboare mai mult de două ori pe săptămână. Prin urmare, continuăm să negociem. Ultima lor propunere a fost reluarea zborurilor către mai mult de zece destinații. La rândul său, aceasta înseamnă peste 20 de zboruri și un trafic mare de pasageri. Și noi, și țările în care sunt gata să zboare, nu sunt pregătite pentru acest lucru. De îndată ce vom fi gata să primim un număr mare de oameni, aceste companii vor primi permisiunea de a redeschide zborurile. Principalul lucru este sănătatea oamenilor”, a explicat ministrul Economiei, Natia Turnava.

La 8 iulie, Georgia și-a deschis frontierele pentru cinci țări ale UE – Germania, Franța, Letonia, Lituania și Estonia.

Din august, doar două companii aeriene au primit permisiunea pentru zboruri regulate –

Lufthansa (din 2 august, zbor Tbilisi-Munchen de două ori pe săptămână) și Air France (începând cu 8 august, zbor Tbilisi-Paris, de două ori pe săptămână miercuri și sâmbătă).

Air Baltic va primi un permis pentru un zbor pe săptămână către Riga.

Sursa https://jam-news.net/