Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Germania scoate mii de polițiști…

Germania scoate mii de polițiști federali în stradă pentru a impune respectarea restricțiilor anunțate în contextul pandemiei de Covid-19

Germania intenționează să desfășoare mii de ofițeri ai poliției federale în toată țara pentru a impune respectarea restricții impuse în contextul pandemiei de COVID-19 începând de luni, inclusiv închiderea restaurantelor și barurilor, a declarat joi ministrul de interne Horst Seehofer, relatează Reuters.

Cancelarul Angela Merkel și liderii de stat germani au convenit miercuri un blocaj de urgență timp de o lună care include închiderea restaurantelor, a sălilor de sport și a teatrelor pentru a inversa o creștere a cazurilor de coronavirus care riscă să copleșească spitalele.

„Realizarea controalelor va fi crucială pentru a asigura succesul noilor măsuri. În coordonare cu statele, poliția federală va detașa mii de ofițeri”, a spus Seehofer.


Verificările sporite ar putea fi nepopulare într-o țară preocupată de supravegherea statului după experiența Germaniei de Est comuniste și a naziștilor hitlerieni.

Politicienii din opoziție au venit cu critici după ce în orașul vestic Essen s-a încercat recruțarea rezidenților pentru a raporta alți cetățeni care nu respectă restricțiile coronavirusului, o metodă văzută de unii ca o reamintire a trecutului nazist.

Pe pagina sa de pornire, Essen pune la dispoziția oamenilor un formular online pentru a completa reclamațiile privind încălcarea regulilor, inclusiv posibilitatea de a încărca imagini.

Seehofer a spus că poliția federală va fi folosită mai întâi în orașele mari și în zonele cele mai grav afectate de pandemie.

Sursa: Reuters