Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   FOTO/ „Putin, Haga te așteaptă”.…

FOTO „Putin, Haga te așteaptă”. Mesajul primarului de Vilnius chiar vizavi de ambasada Rusiei în Lituania

„Putin, Haga te aşteaptă”. Asta i-a transmis primarul din Vilnius lui Vladimir Putin, într-un mesaj scris chiar vizavi de ambasada Rusiei în Lituania.

Luni, 28 februarie, Curtea Penală Internațională de la Haga, Țările de Jos, a anunțat că va deschide o anchetă cu privire la invazia Ucrainei de către Rusia cât mai „rapid posibil”.

În urma unei examinări preliminare a situației, procurorul Karim Khan a confirmat că există o bază rezonabilă pentru „a crede că atât presupusele crime de război, cât și crime împotriva umanității au fost comise în Ucraina”.

„Următorul pas este de a continua cu procesul de căutare și obținere a autorizației de la Camera preliminară a Curții pentru a deschide o anchetă”, a mai declarat procurorul Curții Penale Internaționale.

Lituania a cerut anterior CPI să deschidă o anchetă cu privire la crimele de război comise de Rusia și Belarus în Ucraina, prim-ministrul Lituaniei, Ingrida Simonyte, spunând pentru Washington Post: „Ceea ce face Putin este doar o crimă și nimic altceva”.