Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   FOTO/ Președintele SUA va avea…

FOTO Președintele SUA va avea o discuție telefonică duminică cu omologul ucrainean, Volodimir Zelensky: „Își va reafirma sprijinul pentru Ucraina”

Foto: BBC

Președintele SUA, Joe Biden, va avea o discuție telefonică duminică, 2 ianuarie, cu omologul ucrainean, Volodimir Zelensky, scrie Reuters.

În cadrul discuției, Joe Biden „își va reafirma sprijinul pentru Ucraina, va discuta despre consolidarea militară a Rusiei și va revizui pregătirile pentru eforturile diplomatice de a calma situația din regiune”.

Dialogul Biden-Putin a pregătit scena pentru un angajament la nivel de țări, care include reuniunea de securitate SUA-Rusia în perioada 9-10 ianuarie, urmată de o sesiune Rusia-NATO pe 12 ianuarie și o conferință pe 13 ianuarie.

Joe Biden a declarat vineri, 31 decembrie, că l-a avertizat pe omologul său rus, Vladimir Putin, cu privire la consolidarea forțelor în apropiere de granița cu Ucraina.

„I-am spus președintelui Putin că, dacă va mai face mișcări, dacă va merge în Ucraina, vor urma sancțiuni severe. Ne vom crește prezența în Europa, cu aliații noștri NATO, și va fi un preț mare de plătit pentru asta”, a spus Biden.

Pe 24 decembrie, au fost publicate imagini din satelit, surprinse de o companie privată americană, care arată că Rusia a continuat să-și consolideze forțele în Crimeea anexată și în apropierea Ucrainei, în ultimele săptămâni.

Sursa foto: Reuters