Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   FOTO/ Forțele Armate ale Ucrainei…

FOTO Forțele Armate ale Ucrainei susțin că au distrus o coloană de vehicule blindate rusești în regiunea Cernigov

Comanda operațională „Pivnich” anunță vineri, 25 martie, că forțele armate ale Ucrainei au distrus o coloană de vehicule blindate rusești, în regiunea Cernigov, scrie Unian.

Forțele de rezistență ale Siverschyna lucrează neobosit la victoria rapidă a inamicului. Vehiculele lor blindate s-au dovedit a nu fi atât de blindate. O altă coloană de invadatori a fost distrusă pe pământul Cernigov„, se arată în raport.

În a 30-a zi de război, Ucraina continuă să respingă atacurile ruse. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi președintele SUA, Joe Biden, au condamnat, cu ocazia summitului de
la Bruxelles, războiul „nejustificat şi neprovocat” lansat de Rusia împotriva Ucrainei şi au pledat pentru intensificarea cooperării transatlantice
Adresându-se liderilor G7, președintele ucrainean Volodimir Zelensky a îndemnat națiunile membre să ia măsuri mai puternice, inclusiv un „embargo total” asupra comerțului cu Rusia.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.