Expresia „criză economică” interzisă la televiziunile din Federaţia Rusă

Autorităţile ruse au interzis folosirea la posturile de televiziune publice a expresiei „criză economică”. Potrivit rbc.ru această informaţie a fost confirmată sub anonimat de surse din cadrul conducerii posturilor tv şi radio publice.

În acelaşi timp o companie rusă de monitorizare a spaţiului mediatic anunţă că în ultimul timp despre criza economică din Federaţia Rusă se vorbeşte foarte puţin la televiziuni, iar în presă şi pe site-urile informaţionale ştirile despre criză sunt în creştere. Autorităţile ruse nu sunt la prima experienţă de interzicere a folosirii expresiei „criză economică”. Portalul lenta.ru aminteşte că în anul 2008 jurnaliştii tv aveau interdicţie de a le aminti spectatorilor despre criza economică.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *