Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Doi oameni au murit și…

Doi oameni au murit și 50 au fost răniți în ultimele 24 de ore în Ucraina, în urma atacurilor cu rachete rusești, anunță autoritățile ucrainene

Șef adjunct al Oficiului Președintelui Ucrainei, Kiril Timoșenko, a anunțat că doi oameni au murit, iar 50 au fost răniți în ultimele 24 de ore, în urma agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei.

Potrivit lui Timoșenko, o persoană a fost rănită în regiunea Dnepropetrovsk, o persoană a fost rănită în regiunea Donețk, cinci persoane au fost rănite în regiunea Zaporojie, șase persoane au fost rănite în regiunea Nikolaev, o persoană a fost rănită în regiunea Harkov, o persoană a fost ucisă și alte patru au fost rănite în regiunea Herson, zece persoane au fost rănite în regiunea Hmelnițki și o persoană a fost ucisă și alte 22 au fost rănite în Kiev.

Potrivit presei ucrainene, în ultimele 24 de ore, armata rusă a lansat atacuri masive asupra a 11 regiuni din Ucraina.

În după-amiaza zilei de 31 decembrie 2022, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra mai multor orașe ucrainene. A fost atacată capitala Ucrainei, Kievul, și regiunile Hmelnițki, Zaporijie, Nikolaev și altele.

Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, a anunțat că Rusia a lansat, pe 31 decembrie, peste 20 de rachete de croazieră asupra Ucrainei, iar Forțele de apărare ucrainene au doborât 12 dintre acestea: șase în regiunea Kiev, cinci în regiunea Jitomir și una în regiunea Hmelnițki.

Atacurile au continuat și în noaptea de Revelion. Autoritățile ucrainene au declarat că apărarea aeriană a Ucrainei a distrus 45 de drone Shahed.

Andrei Nebitov, șeful Direcției principale pentru securitate națională din regiunea Kiev, a publicat pe rețelele de socializare imaginile unei drone doborâte în timpul nopții trecute, pe care scria „с Новым Годом!” (La mulți ani!).

Ministerul britanic al Apărării a anunțat sâmbătă, 31 decembrie 2022, în raportul zilnic privind războiul din Ucraina, că în următoarele zile Rusia ar putea lansa un nou atac cu rachete asupra teritoriului Ucrainei „pentru a submina moralul ucrainenilor” în perioada sărbătorilor de iarnă.

Din octombrie, a precizat Ministerul britanic al Apărării, Rusia a lansat lovituri masive împotriva infrastructurii ucrainene la fiecare șapte – zece zile. Cel mai recent atac cu rachete a fost înregistrat la 29 decembrie. Dar serviciile secrete britanice presupun că Rusia ar putea încălca această „schemă” „pentru a submina moralul populației ucrainene în timpul sărbătorilor de Anul Nou”.

Din octombrie, Rusia lansează regulat atacuri masive cu rachete împotriva instalațiilor energetice din Ucraina, iar unul dintre aceste atacuri, la 23 noiembrie, a lăsat temporar mai multe regiuni ale țării fără energie electrică. Întreruperile de curent programate continuă în majoritatea regiunilor până în prezent.