Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Dacă rușii „sapă în sud”,…

Dacă rușii „sapă în sud”, mai târziu va avea loc un atac asupra Odesei: „Au nevoia de controlul asupra Mării Negre, plus că este important și pentru Moldova, pentru Transnistria” – analist ISW

Dacă rușii au ocazia, vor merge la Odesa . Până acum ei pur și simplu nu au avut această oportunitate. Declarația a fost făcută de analista ISW Nataliya Bugayova într-un interviu pentru „ Pravda ucraineană ”. Potrivit ei, era important ca ucrainenii să-i alungi pe ruși de pe Insula Șerpilor.

„În ceea ce privește Odesa, da, pentru ei este sfânt, dar știu să exagereze cu ce este sacru pentru ei și ce nu este. Și din punct de vedere militar mi se pare că nu au ocazia să ia Odesa acum. Vor fi lovituri cu rachete, ceea ce vedem. Dar mi se pare că este prematur să vorbim despre Odesa acum, până nu vor termina cu Donbasul. Dar intențiile lor nu s-au schimbat. Dacă vor săpa în sud, va exista un atac asupra Odesei mai târziu. Iar Odesa va fi unul dintre primele lor obiective – au nevoie de el nu doar pentru a controla sudul Ucrainei, controlul asupra Mării Negre, plus că este important pentru Moldova, pentru Transnistria”, a spus ea.

Analista ISW susține că era important pentru ucraineni să-i alungi pe ruși din Insula Șerpilor.

„O victorie importantă pentru Ucraina atât din punct de vedere militar, cât și moral. Rușii sunt fixați pe această insulă. Cred că ați văzut expresia lui Dugin că cineva îl controlează pe Zmiiny, el controlează și cursul istoriei. Ei înșiși au acordat foarte multă importanță. Acum este necesar să le explicăm că acesta este un „gest de bunăvoință”, a adăugat analista.

Anterior, ISW a declarat că, fără noi câștiguri teritoriale, armata rusă prelungește războiul din Ucraina pentru a avea oportunitatea de a-și restabili și reface forțele.