Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Croația, Slovenia și Bosnia raportează…

Croația, Slovenia și Bosnia raportează cea mai mare creștere zilnică a cazurilor de COVID-19

Croația a raportat joi, 22 octombrie, cea mai mare creștere a noilor infecții zilnice cu COVID-19, 1 563 la număr, dintre care aproape jumătate sunt în capitala Zagreb, relatează Reuters.

În ultimele 24 de ore în Zagreb numărul cazurilor de Covid-19 s-a dublat. Capitala cehă a înregistrat joi 705 de cazuri noi de COVID-19, comparativ cu cele 337 de infecții din ziua precedentă, miercuri, 21 octombrie.

Până în prezent, Croația, țară cu aproximativ patru milioane de oameni, a înregistrat 29 850 de cazuri de Covid-19 și 406 decese. În prezent, în Croația sunt 7.380 de cazuri active.

Situația se acutizează și în Slovenia. Tara cu două milioane de cetățeni, a raportat, de asemenea, joi, 22 octombrie, un număr record de cazuri zilnice de infecție cu COVDI-19, 1.663 la număr.

Primul ministru al Sloveniei, Janez Jansa, a declarat că de sâmbătă toate activitățile neesențiale din țară vor fi oprite timp de șapte zile pentru a contracara boala. Acestea includ hoteluri și alte întreprinderi care asigură alimente, băuturi și cazare, centre comerciale și grădinițe. Vor rămâne deschise doar magazinele alimentare, magazinele pentru materiale de construcții și pentru animale de companie.

Bosnia a raportat joi un record de 999 de cazuuri noi de infecție cu COVID-19, numărul total de cazuri înregistrate în țară fiind de 37.314, cu 1.051 decese.

Sursa: Reuters