Comunicatul Președinției ruse după discuția telefonică de urgență a președinților Biden și Putin:„ Isteria a atins punctul culminant” – Ziarul de Gardă
 • Comunicatul Președinției ruse după discuția telefonică de urgență a președinților Biden și Putin:„ Isteria a atins punctul culminant”

  Comunicatul Președinției ruse după discuția telefonică de urgență a președinților Biden și Putin:„ Isteria a atins punctul culminant”
  de
  13 februarie 2022 | 12:26

  Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, au avut în seara zilei de sâmbătă, 12 februarie 2022, o discuție telefonică de urgență, la solicitarea președintelui american. În comunicatul, Președenției Federației Ruse se precizează că deși discuția a fost destul de echilibrată și de afaceri, aceasta „a avut loc într-o atmosferă de isterie fără precedent de către oficialii americani despre presupusa iminentă invazie a Ucrainei de către Rusia”. Totodată, în cadrul discuției, președintele rus „a evidențiat linia distructivă a autorităților ucrainene de a sabota acordurile de la Minsk” și a atenționat asupra militarizării Ucrainei, pe care țările occidentale ar face-o intenționat „încurajând astfel posibile provocări din partea forțelor de securitate ucrainene atât în ​​raport cu Donbass, cât și în raport cu Crimeea”. În context, Putin a declarat că „intrarea ipotetică a Ucrainei în NATO va fi plină de consecințe dintre cele periculoase, inclusiv o confruntare militară directă între Rusia și Alianță”.

  În comunicatul publicat pe site-ul Președinției ruse cu referire la discuția telefonică de urgență dintre președintele american Joe Biden, și omologul său rus, Vladimir Putin, se precizează că discuția „a avut loc într-o atmosferă de isterie fără precedent de către oficialii americani despre presupusa iminentă invazie a Ucrainei de către Rusia”.

  „Referindu-se la probabilitatea unui astfel de scenariu catastrofal, partea americană a solicitat astăzi contactul telefonic al președinților, deși era planificat ca această conversație să fie purtată la începutul săptămânii viitoare – luni. Solicitări similare de apeluri urgente au fost făcute și de alți membri ai Administrației care au vorbit ieri și astăzi cu alți colegi ruși. Adică escaladarea în jurul subiectului „invaziei” s-a realizat într-o manieră coordonată, iar isteria a atins punctul culminant”, trasmite Președinția rusă.

  Pe de altă parte, în comunicat se arată că natura conversației a fost încă destul de echilibrată și de afaceri: „Președintele Biden s-a referit chiar la experiența predecesorilor săi, care în timpul anii Războiului Rece au făcut tot posibilul pentru a evita o catastrofă, pentru a evita un conflict serios între țările noastre. El a spus că cele două mari puteri ale noastre sunt încă concurente, dar trebuie să facă totul pentru a menține stabilitatea și securitatea în întreaga lume. El a mai subliniat că este necesar să se facă tot posibilul pentru a evita cel mai rău scenariu în contextul situației actuale din jurul Ucrainei. El, după cum a spus, este angajat pe calea diplomatică și, în acest sens, a expus o serie de considerații care, în opinia sa, țin cont de multe dintre preocupările și inițiativele rusești conturate și transmise de noi americanilor și NATO în proiectele de documente privind asigurările de securitate. Voi observa imediat că președintele rus a reacționat în spiritul că partea rusă, desigur, va analiza cu atenție considerentele exprimate de Biden și, fără îndoială, le vom ține cont. Dar, din nefericire, și acest lucru s-a spus, aceste considerații nu afectează de fapt elementele centrale, cheie ale inițiativelor rusești – nici cu privire la neextinderea NATO, nici la nedesfășurarea forțelor de atac pe teritoriul ucrainean, nici la revenirea configurației forțelor Alianței la starea din 1997, când s-a semnat Actul de fondare Rusia-NATO. Nu am primit un răspuns real. Mulți dintre pașii anunțați în conversația telefonică sunt deja, în general, cuprinsi în răspunsurile pe care le-am primit pe 26 ianuarie de la Washington și de la sediul NATO la propunerile rusești. Joseph Biden, de așteptat, în contextul situației tensionate din jurul Ucrainei, a menționat posibile sancțiuni dure anti-ruse, dar, în același timp, nu aceasta a fost problema care a fost subliniată la intrarea unei conversații destul de lungi cu liderul rus. Președintele nostru, la rândul său, a subliniat în detaliu abordările, abordările principiale ale părții ruse și a explicat de ce în acest moment este nevoie să abordăm problemele de care depinde cu adevărat securitatea națională a Rusiei. Vladimir Vladimirovici a trecut și prin istoria relațiilor dintre Statele Unite, NATO și Rusia, ceea ce a dus în cele din urmă la o situație de criză”.

  Totodată, în comunicat se precizează că în cadrul discuției, președintele rus „a evidențiat linia distructivă a autorităților ucrainene de a sabota acordurile de la Minsk” și a atenționat asupra militarizării Ucrainei, pe care țările occidentale ar face-o intenționat „încurajând astfel posibile provocări din partea forțelor de securitate ucrainene atât în ​​raport cu Donbass, cât și în raport cu Crimeea”.

  „Ținând cont de liniile directoare doctrinare ale Ucrainei, care proclamă direct scopul returnării Crimeei prin forță, intrarea sa ipotetică în NATO este, desigur, plină de consecințe cele mai periculoase, inclusiv o confruntare militară directă între Rusia și Alianță, asta deși Statele Unite consideră sacru articolul al cincilea al Tratatului de la Washington”.

  Sâmbătă, 12 februarie, imediat după discuție, Casa Albă a emis un comunicat prin care transmite că președintele american i-a spus clar omologului său rus că SUA sunt dispuse să se implice la nivel diplomatic pentru a dezamorsa tensiunile dintre Rusia și Ucraina, dar că, dacă va fi cazul, SUA sunt la fel de bine pregătite și pentru alte scenarii, în deplină coordonare cu aliații săi din Organizația Nord-Atlantică (NATO).

  Publicitate

  „Președintele Joseph R. Biden, Jr. a vorbit astăzi cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, despre concentrarea de trupe militare de către Rusia la granițele cu Ucraina. Președintele Biden a spus clar că, dacă Rusia întreprinde o nouă invazie a Ucrainei, Statele Unite, împreună cu aliații și partenerii noștri, vor răspunde decisiv și vor impune Rusiei costuri severe. Președintele Biden a reiterat că o nouă invazie rusă în Ucraina ar produce suferințe umane pe scară largă și ar diminua poziția Rusiei. Președintele Biden i-a spus clar președintelui Putin că, deși Statele Unite rămân pregătite să se implice la nivel diplomatic, în deplină coordonare cu aliații și partenerii noștri, suntem la fel de pregătiți și pentru alte scenarii”, se spune în comunicatul președinției americane.

  În ultimele zile mai multe state, printre care SUA, Marea Britanie, Japonia, Canada, Australia, Olanda, Norvegia au cerut cetățenilor lor să părăsească de urgență Ucraina în condițiile în care o invazie militară a Rusiei în Ucraina este considerată de unele surse oficiale occidentale drept „iminentă”.

  De cealaltă parte, Kremlinul califică aceste informații drept „isterie”, iar președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că informațiile despre o posibilă invazie rusă nu fac altceva decât să provoace panică și că nu ajută deloc statul ucrainean. Totodată, Zelenski a făcut apel către cetățeni să nu se panicheze. „Panica în țara noastră este cel mai bun prieten al inamicului nostru”, a declarat președintele ucrainean potrivit unian.net.

  Publicitate
  Publicitate
  Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția. • TRIMITE ȘTIREA TA
  Cunoști o informație de interes public? Trimite-o la ZdG
  FORMULAR

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  Citiți joi în ZdG: detalii despre cele 7 milioane de lei pe an – chiria sediului ANRE, ce ajung la un om de afaceri cercetat penal, interviu cu ministrul Apărării și detalii despre activitatea instituției Avocatului Poporului

  În ediția ZdG din 10 februarie, găsiți o anchetă despre sediul pe care îl închiriază Agenția Națională pentru Reglementare Energetică, o clădire luxoasă, cu cinci etaje, aproape de centrul Chișinăului. Astfel,…
  Citiți joi în ZdG: detalii despre cele 7 milioane de lei pe an – chiria sediului ANRE, ce ajung la un om de afaceri cercetat penal, interviu cu ministrul Apărării și detalii despre activitatea instituției Avocatului Poporului

  Teste pentru eliminarea „veteranilor falși”

  După ce Guvernul a decis prelungirea, până la 31 decembrie 2022, a termenului de schimbare a legitimațiilor de veteran de război de model vechi cu cele de model nou, în R. Moldova continuă procedurile de evalua…
  Teste pentru eliminarea „veteranilor falși”

  Ziua Internațională a Studenților: Student din R. Moldova peste hotare vs student străin în R. Moldova

  Tot mai mulți tineri din R. Moldova aleg să studieze la instituții de învățământ superior de peste hotare. Motivele deciziei de a pleca sunt diverse: de la calitatea precară a studiilor la nerecunoașterea diplo…
  Ziua Internațională a Studenților: Student din R. Moldova peste hotare vs student străin în R. Moldova

  VIDEO/ „Împlinesc 17 ani de când citesc Ziarul de Gardă”. De vorbă cu Ion Boțan, fost profesor de limbă și literatură română în comuna Mingir

  Ion Boțan, cititor fidel al Ziarului de Gardă a fost profesor de limbă și literatură română timp de patru decenii în școala din comuna Mingir. S-a născut în comuna Chiperceni, raionul Orhei, iar la Hâncești a v…
  VIDEO/ „Împlinesc 17 ani de când citesc Ziarul de Gardă”. De vorbă cu Ion Boțan, fost profesor de limbă și literatură română în comuna Mingir

  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  După un sfert de secol, pe care l-a dedicat sistemului judecătoresc din R. Moldova, magistratul Ion Cotea constată cu regret că în toți acești ani „a asistat doar la distrugerea justiției”. Judecătorul afirmă c…
  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132. Aproape cinci mii de civili, inclusiv 335 de copii, au murit în Ucraina de la începutul războiului – ONU

  Este a 132-a zi a războiului provocat de Rusia în Ucraina. Dimineața zilei de 5 iulie a început în regiunea Dnipropetrovsk cu raiduri aeriene și explozii. Federația Rusă a lovit orașul și regiunea cu șapte rach…
  LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132. Aproape cinci mii de civili, inclusiv 335 de copii, au murit în Ucraina de la începutul războiului – ONU

  Memur Maaşı Hesaplama

  - dinamobet.club - bahsegel.club - cratosbet.club -
  casinovale.club
  -
  süperbetin
  - benjabet -

  kolaybet

  -
  betgaranti
  - jojobet.pro -

  mersin eskort

  - eskort - eskort eskişehir -
  web tasarım hizmeti
  -
  istanbul avukat
  - deneme bonusu veren siteler

  Memur Maaşı Hesaplama

  - dinamobet.club - bahsegel.club - cratosbet.club -
  casinovale.club
  -
  süperbetin
  - benjabet -

  kolaybet

  -
  betgaranti
  - jojobet.pro -

  mersin eskort

  - eskort - eskort eskişehir -
  web tasarım hizmeti
  -
  istanbul avukat
  - deneme bonusu veren siteler