Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Componenta unei rachete, adusă de…

Componenta unei rachete, adusă de valuri pe o plajă din România

Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă Dobrogea, România, a anunțat că, duminică seară, 15 ianuarie 2023, echipajul pirotehnic a fost solicitat să intervină pentru ridicarea unui element care se presupune a fi de muniție, scos de valuri pe o plajă din Români, în zona Gura Portiței, la Săcele. Componenta, care nu prezintă pericol, după cum a anunțat ISU Dobrogea, va fi predată structurilor specializate din cadrul Ministerului Apărării, scrie Digi24.

„La fața locului, echipajul format din trei subofiţeri şi un ofițer a identificat obiectul ca fiind booster de rachetă. Acesta a fost ridicat şi depozitat, iar, în cursul zilei de astăzi, va fi predat structurilor specializate din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Obiectul nu prezintă niciun pericol, fiind vorba despre componenta care propulsează racheta”, a anunțat ISU Dobrogea.

Autoritățile din România îndeamnă persoanele care găsesc elemente de muniție să sune la 112, să anunțe primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliție.

Pe 13 ianuarie, autoritățile din R. Moldova au anunțat că în zona sectorului de frontieră Larga, raionul Briceni, au fost depistate resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei, acesta fiind al treilea caz în care resturile unor rachete provenite din bombardamentele asupra Ucrainei cad pe teritoriul R. Moldova.

Rusia a lansat în după-amiaza zilei de sâmbătă, 14 ianuarie, un al doilea val de rachete asupra Ucrainei, forțând oamenii să se adăpostească, în timp ce sirenele au răsunat în toată țara, la doar câteva ore după loviturile aeriene de dimineață care au lovit infrastructuri critice în Kiev și în orașul Harkov din estul țării.