Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Comandantul Apărării Kievului: „Toate încercările…

Comandantul Apărării Kievului: „Toate încercările trupelor rusești, din această dimineață, de a ocupa Kievului au eșuat. Trupele rusești sunt demoralizate și epuizate”

Comandantul Apărării capitalei ucrainene, Alexander Sirsky, a declarat luni că toate încercările lansate de trupele rusești, în această dimineață, de a prelua Kievul au eșuat.

„Astăzi inamicul a continuat încercările de a străpunge apărarea Kievului. Coloane de trupe rusești în mod repetat au încercat să ia cu asalt periferia capitalei. Toate mișcările soldaților ruși au fost ținute sub control și s-au luat decizii la timp. Situația este sub control în capitala patriei noastre mamă.

Toate încercările trupelor rusești de ocupație au eșuat. Coloane ale tehnologiei folosite de soldații ruși au fost distruse. Adversarul a suferit pierderi semnificative ale echipei de personal. Trupele rusești sunt demoralizate și epuizate. Am arătat că ne putem proteja casa de „oaspeții nepoftiți”, a declarat comandantul Apărării Kievului, colonel-general Alexander Sirsky.

La exact cinci zile de la începerea invaziei, Rusia a reluat, în această dimineață, bombardamentele asupra principalelor orașe ucrainene, Kiev și Harkov. A fost lovită și o localitate aflată în apropierea capitalei, unde o rachetă a distrus un bloc de locuințe. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că luni dimineața vor avea negocieri între o delegație a țării sale și o delegație rusă, în Belarus, în apropiere de graniță.

LIVE TEXT/ A cincea zi de război în Ucraina. Sirenele de alarmă răsună în Jîtomîr, Harkov si Dnipro. Serviciile secrete ucrainene sugerează că Belarus este „pregătită de a participa direct” la ofensiva Rusiei asupra Ucrainei