Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Bilanțul cutremurelor din Turcia și…

Bilanțul cutremurelor din Turcia și Siria a ajuns la peste 20 000 de victime

Distrugerile din centrul orașului Hatay, în sudul Turciei, joi, 9 februarie. Sursa: CNN

Bilanțul victimelor cutremurului a depășit cifra de 20 000 de persoane decedate, după ce instituția președinției turce de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență a publicat cea mai recentă actualizare a numărului de persoane care au murit.

Agenția pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență din Turcia (AFAD) a precizat că bilanțul victimelor din Turcia este, în prezent, de 17 134 de morți.

Acesta ar reprezenta o creștere față de numărul anunțat joi după-amiază de președintele turc Recep Tayyip Erdoğan, care se ridica la 16 546 de persoane, menționează The Guardian.

Mass-media de stat din Siria a declarat că bilanțul morților în zonele controlate de guvern a crescut de la 1 262 la 1 347 de morți.

Anterior, grupul de protecție civilă Căștile Albe a declarat că 1 930 de victime au fost raportate în zonele controlate de rebeli în nord-vestul țării. Aceasta ridică numărul total general la 20 411.

Potrivit CNN, numărul total al persoanelor rănite în Siria, în toate teritoriile afectate, a crescut la peste 5 200, dintre care circa 2 300 în zonele controlate de guvern și 2 950 în cele controlate de rebeli.

Cel puțin 75 de mii de persoane au fost rănite în Siria și Turcia, potrivit cifrelor guvernului turc, ale Căștilor Albe și ale presei de stat siriene.

Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău a anunțat joi că echipa de salvatori moldoveni, aflată în misiune în Turcia, a salvat un băiat în vârstă de trei ani de sub ruinele unui bloc prăbușit în urma cutremurelor devastatoare produse luni dimineață, 6 februarie, la granița turco-siriană. Micuțul a fost prins sub ruine timp de patru zile.

Un cutremur major, cu magnitudinea 7,9, a lovit luni dimineața, 6 februarie, centrul Turciei și nord-vestul Siriei. Un al doilea cutremur a avut loc luni la prânz, în sud-estul Turciei. Serviciul geologic al SUA a estimat seismul la magnitudine de 7,5.