Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Un băiat în vârstă…

VIDEO Un băiat în vârstă de 3 ani, scos de sub ruine de salvatorii moldoveni aflați în misiune în Turcia

Echipa de salvatori moldoveni, aflată în misiune în Turcia, a salvat un băiat în vârstă de trei ani de sub ruinele unui bloc prăbușit în urma cutremurelor devastatoare produse luni dimineață, 6 februarie, la granița turco-siriană. Micuțul a fost prins sub ruine timp de patru zile, anunță Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

„Salvatorii au utilizat mijloace specializate de căutare, iar după ce au stabilit că acesta se află blocat în construcția puternic avariată au reușit să-l scoată viu și nevătămat. Copilul a fost preluat de medici pentru a-i fi acordată asistența necesară. Cel mai probabil, copilul a fost protejat în timpul dezastrului de una dintre rude, care din păcate a fost găsită fără suflare sub dărâmături, alături de cel mic”, menționează reprezentanții instituției.

Echipa de salvatori din R. Moldova a început misiunea de căutare-salvare, în această dimineață, 9 februarie, după ce li s-a atribuit sectoare de intervenție în cea mai afectată zonă de seism, provincia Hatay, Turcia.

Bilanțul cutremurelor devastatoare care au lovit Turcia și Siria luni, 6 februarie, a ajuns la 16 035 de morți, potrivit autorităților. Comitetul pentru situații de urgență în caz de dezastre (DEC) din Marea Britanie a lansat recent un apel pentru a ajuta mii de persoane afectate de seisme.

Fondurile vor fi direcționate către ajutor medical, adăpost, hrană, apă potabilă, precum pături și îmbrăcăminte – în timp ce supraviețuitorii fără adăpost și răniții se luptă cu temperaturile reci.

În Siria, numărul total al deceselor este de cel puțin 3 162, dintre care 1 900 în zonele care nu sunt controlate de guvern, potrivit grupului de apărare civilă „Căștile Albe”. Aproximativ 1 262 de decese au fost înregistrate în zonele controlate de guvern, potrivit presei de stat siriene, scrie CNN.

În Turcia, numărul victimelor a crescut la cel puțin 12 873, a anunțat joi Agenția de gestionare a dezastrelor și situațiilor de urgență din Turcia (AFAD).