Avocatul oligarhului Kolomoiskii, numit de Zelenski în funcția de șef al administrației prezidențiale

Material de pe Novaya Gazeta

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenskii, l-a numit în calitate de șef al administrației aparatului prezidențial pe consilierul său în problemele juridice, Andrei Bogdan, care este și avocatul personal al oligarhului Igor Kolomoiskii. Ordinul a fost publicat pe site-ul prezidențial în data de 21 mai.

Anterior, Andrei Bogdan a lucrat în guvernul fostului prim-ministru, Nikolai Azarov. Totodată, el a fost membru al departamentului juridic al Partidului Nostru din Ucraina, condus de Viktor Iușcenko.

După numirea sa, Andrei Bogdan a declarat că Zelenski intenționează să pună sub semnul întrebării formatul negocierilor cu Rusia asupra referendumului. „Pentru că nu numai deputații au votat, și nu numai președintele, astfel încât poporul din Ucraina să ia această decizie”, a declarat acesta pentru postul „112 Ucraina”.

Printre membrii aparatului prezidențial, se regăsește și co-fondatorul studioului „Cvartal 95”, Serghei Șefir, dar și unul din scenariștii proiectului, Iurii Costiuc.

Oligarhul Igor Kolomoiskii s-a întors în Ucraina la scurt timp de la alegerea lui Volodimir Zelenski în calitate de președinte. Acesta s-a aflat în exil o perioadă de trei ani, din cauza unor conflicte cu legea, fiind suspectat în fraude bancare și spălare de bani, scrie Deutsche Welle.

La 20 mai, Volodimir Zelenski a preluat oficial funcția de președinte al Ucrainei. În timpul ceremoniei de inaugurare, el a anunțat dizolvarea Radei Supreme și a cerut demisia actualilor membri ai guvernului, șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) și procurorului general al țării.

Totodată, Volodimir Zelenski a semnat la data de 21 mai ordinul de dizolvare a Radei Supreme din Ucraina, iar alegerile anticipate ar putea avea loc pe data de 21 iulie 2019.

Foto: REUTERS

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *