Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autoritățile ucrainene anunță că ocupanții…

Autoritățile ucrainene anunță că ocupanții ruși adună femei și copii în Bucha sub pretextul de a-i evacua din zonă, însă plănuiesc să folosească oamenii într-un atac pentru a prelua controlul asupra Kievului

Imagine-simbol

Ocupanții ruși adună femei și copii în orașul Bucha aparent pentru evacuare, dar sub acest pretext soldații ruși plănuiesc să pătrundă în Kiev. Acest lucru a fost anunțat  de consilierul ministrului Afacerilor Interne, Anton Gerașcenko.

„Spun că vor să-i evacueze. Dar, de fapt, plănuiesc să facă cu ajutorul oamenilor un „scut uman” pentru a pătrunde în Kiev! Putin este un criminal de război”, a spus Gerașcenko.

Localnicii sunt îndemnați de către autoritățile ucrainene să fie vigilenți.

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a postat duminică, 27 februarie, un mesaj pe pagina lui de Facebook în care spune că în urma discuției avute cu Alexandr Lukașenco, ambii au convenit ca delegația ucraineană să se întâlnească cu rușii fără condiții prealabile la granița ucraineano-belorusă, în zona râului Pripyat. Negocierile dintre Ucraina și Rusia vor avea loc în continuare la Gomel. Potrivit ZN.UA , partea ucraineană va fi reprezentată de ministrul adjunct de externe Mykola Tochitsky.

A patra zi de război în Ucraina a început cu alte sancțiuni impuse Rusiei. Mai multe bănci rusești au fost excluse din platforma SWIFT. Experții prognozează că această decizie va duce la deprecierea rublei rusești. Rezervele valutare ale Rusiei au fost și ele blocate prin înghețarea activelor Băncii Centrale. Ucraina însă a rezistat și noaptea trecută, în ciuda bombardamentelor rusești din cele mai mari orașe.