Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autoritățile germane au confiscat un…

Autoritățile germane au confiscat un iaht, care valorează aproximativ 600 de milioane de dolari, deținut de miliardarul rus Alisher Usmanov

Sursa foto: The Guardian

Autoritățile germane au confiscat un iaht de lux, care valorează aproximativ 600 de milioane de dolari, deținut de miliardarul rus Alisher Usmanov, după ce Uniunea Europeană l-a inclus într-o listă de sancțiuni ca răspuns la ofensiva Rusiei asupra Ucrainei, scrie Reuters.

Iahtul Dilbar a fost luat din portul nordic Hamburg.

Iahtul fusese supus unei reparații în șantierele navale ale companiei Blohm + Voss, a relatat Forbes, adăugând că guvernul german a înghețat bunul, iar angajații care lucrau la navă nu s-au prezentat miercuri la muncă.

Niciun reprezentant al Biroului General al Vămilor din Germania sau de la Blohm + Voss nu a oferit un comentariu pentru Forbes.

UE a impus sancțiuni magnatului rus și altor 25 de persoane importante după ce Rusia a invadat Ucraina, potrivit unei decizii publicate în jurnalul oficial al UE.

Un număr tot mai mare de superiaht-uri care le aparțin magnaților ruși și-au făcut drum spre Oceanul Indian, într-o croazieră în jurul insulelor Maldive și Seychelles, exact când sunt impuse sancțiuni asupra Rusiei, în urma invaziei de către Vladimir Putin în Ucraina, informează Bloomberg.