Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Analiză Bloomberg: În vreme ce…

Analiză Bloomberg: În vreme ce numărul de sancțiuni crește, iahturile oligarhilor ruși se îndreaptă spre Maldive

Un număr tot mai mare de superyacht-uri care le aparțin magnaților ruși și-au făcut drum spre Oceanul Indian, într-o croazieră în jurul insulelor Maldive și Seychelles, exact când sunt impuse sancțiuni asupra Rusiei, în urma invaziei de către Vladimir Putin în Ucraina, informează Bloomberg.

Potrivit unei analize a datelor cu referire la navele acvatice, realizată de către Bloomberg News, cele mai mari patru iahturi de lux din Maldive sunt deținute de ruși. În fruntea clasamentului se află „Ocean Victory”, cu o lungime de 140 de metri, fiind în posesia magnatului din industria oțelului, Viktor Rashnikov.
Datele de pe site-ul SuperyachtFan.com demonstrează că o altă navă, „Clio” cu o lungime de 73 de metri, este asociată de magnatul aluminiului, Oleg Deripaska.

Conform Watcher Superyacht Group se estimează că de la 7% și până la 10% din flota globală a superyacht-urilor este deținută de ruși, informează agenția Bloomberg. Per ansamblu, în această perioadă anul precedent, numărul iaht-urilor care se aflau în apele din apropierea insulelor Maldive, a scăzut de la 19 la 10.

Mișcările date se produc în contextul în care SUA semnalează că va „ținti” asupra activelor liderilor de afaceri ruși, ca parte a campaniei sale economice împotriva Moscovei peste invazie.
În discursul său, președintele Joe Biden a menționat că: „SUA și aliații săi se pregătesc să confiște iahturile, apartamente de lux și avioane private ale rușilor înstăriți și afiliați politic.