Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Australia impune sancțiuni împotriva lui…

Australia impune sancțiuni împotriva lui Lukașenko „pentru ajutorul strategic pe care îl oferă Rusiei”

Australia impune sancțiuni împotriva președintelui belarus Alexandr Lukașenko pentru „ajutorul strategic” pe care Belarusul îl oferă Rusiei pentru a-și continua invazia asupra Ucrainei, scrie Reuters.

Sancțiunile adoptate de Austria vizează editori-șefi de la Russia Today, Fundația pentru Cultură Strategică, InfoRos și NewsFront, a declarat ministrul australian de Externe Marise Payne într-un comunicat.

Belarus continuă să ofere sprijin strategic Rusiei și forțelor sale militare „în atacul lor asupra suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”, a spus Payne.

În a 30-a zi de război, Ucraina continuă să respingă atacurile ruse. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi președintele SUA, Joe Biden, au condamnat, cu ocazia summitului de
la Bruxelles, războiul „nejustificat şi neprovocat” lansat de Rusia împotriva Ucrainei şi au pledat pentru intensificarea cooperării transatlantice
Adresându-se liderilor G7, președintele ucrainean Volodimir Zelensky a îndemnat națiunile membre să ia măsuri mai puternice, inclusiv un „embargo total” asupra comerțului cu Rusia.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina