Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Atacul cu rachetă asupra Odesei.…

Atacul cu rachetă asupra Odesei. Au apărut imagini video din momentul atacului, dar și de după bombardamentele lansate. Cel puțin cinci oameni au fost uciși, iar 18 – răniți: printre morți – un bebeluș de 3 luni. De unde au fost lansate rachetele. Detalii – VIDEO

Autoritățile ucrainene au anunțat că până acum cel puțin cinci persoane au murit, iar 18 au fost grav rănite în urma atacurilor cu rachete lansate sâmbătă, 23 aprilie, de ruși asupra orașului port Odesa.

Potrivit primelor informații recepționate de autoritățile ucrainene rachetele au fost lansate din apele Mării Caspice.

În urma atacului cu rachete de la Odesa, două blocuri de locuit au fost avariate și cel puțin 5 persoane au fost ucise.

Informațiile preliminare au fost prezentate în raportat Serviciului de relații publice al comandamentului aerian „Sud”.

Potrivit autorităților ucrainene, rușii au tras mai multe rachete de croazieră între orele 14:00 și 15:00 (ora R. Moldova). Rachetele au fost lansate de aeronavele strategice rusești TU-95 din Marea Caspică.

„În timpul desfășurării ostilităților, soldații unităților de rachete antiaeriene au distrus două rachete de croazieră inamice (anterior Kh555 sau Kh101), care au efectuat o lovitură asupra orașului Odesa și 2 UAV-uri de nivel operațional-tactic, care ar fi a efectuat corectarea zborului rachetelor de croazieră”, se arată în raport.

Primăria din Odesa informează că două rachete au lovit o instalație militară și altele două au lovit clădiri rezidențiale. Fotografii cu consecințele bombardării sunt publicate pe rețelele de socializare – din exterior și din interiorul caselor avariate.  

Momentul în care o rachetă a zburat deasupra orașului și a lovit o casă a fost înregistrat de camere de supraveghere din apropiere.

Șefa centrului de presă, coordonator comun al Forțelor de Securitate și Apărare din Sudul Ucrainei, Natalya Gumenyuk, într-un comentariu pentru Suspilne Odessa, a declarat că, în urma unui atac cu rachete asupra Odesei, au existat morți și răniți, menționând că numărul este în curs de precizare. „Sunt oameni sub dărâmături”, a menționat oficiala imediat după atac.

Șeful OPU Andriy Yermak informează despre cel puțin 5 morți și 18 răniți în urma bombardamentelor. El confirmă, de asemenea, că printre cei uciși se numără un bebeluș de trei luni.