Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Armata ucraineană susține că trupele…

Armata ucraineană susține că trupele ruse ar mai avea muniție și mâncare pentru cel mult trei zile. Bilanțul pierderilor suferite de trupele rusești

Forțele ruse mai au muniţie şi mâncare pentru cel mult trei zile, anunță marți, 22 martie, armata ucraineană, scrie Unian.

„Conform informaţiilor pe care le avem, forţele ruse de ocupaţie care acţionează în Ucraina au muniţie şi mâncare pentru cel mult trei zile”, se arată într-un raport publicat de armata ucraineană.

Oficialii ucraineni au precizat că situaţia este la fel şi în ceea ce priveşte combustibilul. Potrivit armatei ucrainene, forțele ruse „și-au sporit prezența aviației în spațiul aerian al Ucrainei” în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore, armata ucraineană susține că a lovit 9 ținte aeriene rusești – o aeronavă, șase drone și două elicoptere.

Armata ucraineană anunță că a mai distrus 14 tancuri și opt vehicule de luptă de infanterie.

A 27-a zi de război în Ucraina a început cu explozii puternice în Harkov. Rusia nu pare să fi făcut progrese majore, spun analiștii militari, deși continuă să bombardeze principalele orașe ale țării pe care a invadat-o. În Herson, militarii ruși au deschis focul asupra ucrainenilor care protestau.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina