Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Armata lui Putin a bombardat…

Armata lui Putin a bombardat pe 31 decembrie mai multe orașe ucrainene: În Kiev, un om a fost ucis, iar 13 au fost răniți

Sâmbătă, pe 31 decembrie 2022, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra mai multor orașe ucrainene. A fost atacată capitala Ucrainei, Kievul, și regiunile Hmelnițki, Zaporijie, Nikolaev și altele.

Șeful adjunct al biroului președintelui Ucrainei Kiril Timoșenko a anunțat că în urma atacului cu rachete asupra Kievului, în cartierul Solomensk, o persoană a fost ucisă și mai multe au fost rănite.

Oficialul declară că șapte ținte aeriene au fost distruse în regiunea Kiev. Atacul rușilor a provocat mai multe distrugeri: Au fost avariate case private, un hotel, mai multe mașini.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că 30% dintre consumatorii din Kiev au rămas fără electricitate în urma bombardamentelor rusești.

De asemenea, pe 31 decembrie, rușii au atacat regiunea Hmelnițki. Potrivit lui Kiril Timoșenko, în urma atacului cu rachete au fost rănite două persoane. Trupele lui Putin au atacat și regiunea Zaporojie. Mai multe clădiri au fost avariate.

Timoșenko a precizat că în urma atacului din Zaporojie, au fost rănite 4 persoane, inclusiv o fată de 14 aniDouă case au fost distruse și opt au fost avariate.

Au fost explozii și în regiunea Nikolaev. Potrivit datelor preliminare, șase oameni au fost răniți.

Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, a anunțat că Rusia a lansat, pe 31 decembrie, peste 20 de rachete de croazieră asupra Ucrainei, iar Forțele de apărare ucrainene au doborât 12 dintre acestea: șase în regiunea Kiev, cinci în regiunea Jitomir și una în regiunea Hmelnițki.

Ministerul britanic al Apărării a anunțat sâmbătă, 31 decembrie 2022, în raportul zilnic privind războiul din Ucraina, că în următoarele zile Rusia ar putea lansa un nou atac cu rachete asupra teritoriului Ucrainei „pentru a submina moralul ucrainenilor” în perioada sărbătorilor de iarnă.

Din octombrie, a precizat Ministerul britanic al Apărării, Rusia a lansat lovituri masive împotriva infrastructurii ucrainene la fiecare șapte – zece zile. Cel mai recent atac cu rachete a fost înregistrat la 29 decembrie. Dar serviciile secrete britanice presupun că Rusia ar putea încălca această „schemă” „pentru a submina moralul populației ucrainene în timpul sărbătorilor de Anul Nou”.

Din octombrie, Rusia lansează regulat atacuri masive cu rachete împotriva instalațiilor energetice din Ucraina, iar unul dintre aceste atacuri, la 23 noiembrie, a lăsat temporar mai multe regiuni ale țării fără energie electrică. Întreruperile de curent programate continuă în majoritatea regiunilor până în prezent.