Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Angajații instituțiilor de învățământ din…

Angajații instituțiilor de învățământ din Ucraina, supuși vaccinării obligatorii împotriva COVID-19

sursa: OHCHR

Angajații instituțiilor de învățământ și ai organelor executive din Ucraina sunt supuși vaccinării obligatorii împotriva COVID-19. Ministerul Sănătății din Ucraina a emis în acest sens un ordin, care va intra în vigoare peste o lună.

Ministerul Sănătății prin ordinul său a aprobat lista instituțiilor ai căror reprezentanți trebuie să se vaccineze obligatoriu împotriva COVID-19.

Conform ordinului Ministerului Sănătății din Ucraina, în perioada de carantină stabilită de Cabinetul de Miniștri, pentru a preveni răspândirea virusului, sunt supuși vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 angajații:

  • organelor executive centrale;
  • administrațiilor de stat locale și subdiviziunilor acestora;
  • instituțiilor superioare, postuniversitare, profesionale, secundare generale, inclusiv din învățământul special, preșcolar, extrașcolar, instituțiilor de învățământ specializate și instituțiilor științifice.

„Aproape toți cei spitalizați cu COVID-19 nu sunt vaccinați. Această decizie este concepută pentru a proteja viața și sănătatea ucrainenilor, creând un mediu sigur în instituțiile de învățământ și agențiile guvernamentale”, a declarat ministrul Sănătății din Ucraina, Viktor Liașko.

Angajații din această listă, care nu au contraindicații pentru vaccinare și care nu se vor imuniza vor fi concediați, anunță autoritățile sanitare din Ucraina.