Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ambasador ucrainean, despre declarațiile lui…

Ambasador ucrainean, despre declarațiile lui Zelenski: Traducere incorectă și interpretări nefondate

Ambasadorul Ucrainei la București, Oleksandr Bankov, susține că președintele Volodimir Zelenski nu a spus că România a ocupat Bucovina de Nord, fiind vorba despre o traducere greșită în engleză.

El transmite că șeful statului ucrainean a afirmat, de fapt, că „Bucovina de Nord a fost luată de români”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Bankov scrie că regretă „această situație neplăcută”, menționând că este „rezultatul unei traduceri incorecte și unor interpretări nefondate”, menționând că traducerea a fost ulterior modificată.

„Rămân convins că România și Ucraina trebuie să-și aprofundeze colaborarea pentru stabilitatea și prosperitatea atât țărilor noastre, cât și regiunii întregi, iar comunicarea mai strânsă și evitarea unor interpretări și concluzii fără justificarea lor adecvate ne vor susține eforturile diplomatice”, a notat el.

Totodată, oficialul mai afirmă că președintele s-a referit la cunoscutele evenimente istorice din 1918-1919 cu scopul de demonstra „necesitatea unității naționale pentru consolidarea statului ucrainean, care a ratat la acea perioadă șansa la suveranitatea și independența, dar și acum își continuă lupta împotriva agresiunii rusești”.