Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ambasada Ucrainei din Iran a…

Ambasada Ucrainei din Iran a șters informația despre cauza prăbușirii avionului ucrainean

Declarația privind cauza prăbușirii avionului ucrainean cu 176 de pasageri la bord a dispărut de pe site-ul Ambasadei Ucrainei în Iran, trasmite Hromadske.

Informațiile despre cauzele accidentului avionului sunt clarificate de comisie. Orice declarații privind cauzele accidentului înainte de decizia de comisie nu sunt oficiale”, se arată acum pe site-ul Ambasadei Ucrainei în Iran.

Anterior, Hromadske a citat un comunicat al ambasadei, unde a fost scris că avionul companiei Ukraine International Airlines, cu 180 de pasageri la bord s-a prăbușit din cauza unor probleme tehnice și versiunea atacului terorist sau a atacului cu rachete este exclusă.

În același timp, autoritățile iraniene neagă informațiile conform cărora avionul ar fi putut fi doborât. Potrivit șefului Ministerului Drumurilor și Dezvoltării Urbane, Kasima Bihi, dacă avionul ar fi fost lovit de o rachetă, acesta ar fi explodat în aer.

Un avion Boeing 737-NG al companiei Ukraine International Airlines, cu 176 de pasageri la bord, s-a prăbușit miercuri noaptea. Accidentul a avut loc la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Acesta avea ca destinație Kievul.

Totodată, ministerul Afacerilor Externe din Ucraina a anunțat țările de origine ale celor 167 de pasageri și 9 membri ai echipajului:

Iran – 82;
Canada – 63;
Ucraina – 2 + 9 (echipaj);
Suedia – 10;
Afganistan – 4;
Germania – 3;
Regatul Unit – 3.

FOTO/ Un avion ucrainean cu 176 de persoane la bord s-a prăbușit după decolarea de la Teheran

FOTO: Agerpres