Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Alertă falsă la ambasada Rusiei…

Alertă falsă la ambasada Rusiei de la București. Reacția misiunii diplomatice: „O încercare deliberată a dușmanilor Rusiei de a perturba votul cetățenilor ruși la alegerile prezidențiale”

Ambasada Rusiei de la București Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Ambasada Rusiei de la București Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Un rucsac abandonat în apropierea Ambasadei Federației Ruse din România a pus în alertă autoritățile din București, însă ulterior alarma s-a dovedit a fi falsă. Reprezentații Ambasadei Rusiei au reacționat declarând că ar fi o metodă de a împiedica votul de duminică la alegerile prezidențiale, transmite hotnews.ro.

Pirotehniștii au verificat obiectul suspect cu un robot, iar autoritățile au concluzionat că alerta a fost falsă, iar geanta aparținea unei femei, notează sursa citată.

Diplomații ruși cred că aceasta a fost o metodă de a împiedica votul de duminică la alegerile prezidențiale.

Putem presupune că acest incident este o încercare deliberată a dușmanilor Rusiei de a provoca panică și de a perturba votul de astăzi al cetățenilor ruși la alegerile prezidențiale din București. Îi asigurăm pe toți detractorii noștri că astfel de provocări sunt sortite eșecului. Au fost respectate toate măsurile de securitate necesare pentru organizarea și desfășurarea votului, precum și pentru a asigura cetățenilor noștri dreptul lor constituțional”, au scris reprezentanții misiunii diplomatice pe într-un mesaj pe Facebook.

Rusia și-a deschide o secție de votare pentru alegerile prezidențiale la Ambasada de la București, transmite sursa citată.