Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   România condamnă deschiderea secțiilor de…

România condamnă deschiderea secțiilor de vot rusești în regiunea transnistreană

Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Turcanu, a condamnat deschiderea secțiilor de vot în regiunea transnistreană a R. Moldova, pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă.

Condamnăm ferm deschiderea de secții de votare pentru alegerile din F. Rusă în regiunea transnistreană a R. Moldova, fără aprobarea și acordul autorităților constituționale de la #Chisinau.

#Romania susține deplin #independenta, #suveranitatea și #integritatea teritorială a R. Moldova, în granițele sale recunoscute internațional”, se arată în mesajul ambasadorului României la Chișinău.

Șase secții de vot pentru alegerile prezidențiale rusești s-au anunțat că vor să fie deschise în regiunea transnistreană, de către presa de la Tiraspol, cu referire la o decizie a Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova.

Trei ar urma să fie deschise în orașul Tiraspol și trei – în Zona de Securitate. Mai exact: una – la Tighina, una – la Rîbnița și alta – la Grigoriopol.

Ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe unde i-a fost comunicată poziția de dezaprobare a deciziei referitor la deschiderea secțiilor de votare a Federației Ruse în regiunea transnistreană a R. Moldova.