Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Al doilea atac armat în…

Al doilea atac armat în masă în Serbia în decurs de două zile. Poliția a arestat un suspect

Poliția sârbă a arestat vineri, 5 mai, un bărbat înarmat suspectat că a ucis opt persoane și a rănit alte 14 într-un sat de lângă Belgrad, în cel de-al doilea atac armat în masă din țară în această săptămână, scrie Reuters.

Suspectul U.B., născut în 2002, a fost reținut în apropierea orașului Kragujevac. El este suspectat că a ucis opt persoane și a rănit 14 în timpul nopții”, a precizat Ministerul sârb de Interne într-un comunicat. Acesta a precizat că ancheta este în curs de desfășurare.

Împușcăturile din satul Dubona, în apropiere de orașul Mladenovac, la 42 de km la sud de Belgrad, reprezintă cel de-al doilea incident în țara balcanică în doar două zile.

Miercuri, un băiat în vârstă de 13 ani a împușcat nouă persoane și a rănit șapte într-o școală din Belgrad, înainte de a se preda.

Potrivit presei locale, suspectul celui de-al doilea schimb de focuri de armă a fost implicat într-o altercație în curtea școlii joi seara târziu și a plecat, dar s-a întors cu o pușcă de asalt și un pistol. El a deschis focul și a continuat să tragă la întâmplare asupra oamenilor dintr-o mașină în mișcare.

Radiodifuzorul de stat RTS a raportat că un polițist în afara serviciului și sora acestuia se numără printre cei uciși.

Aproximativ 600 de polițiști sârbi, inclusiv Unitatea Specială Antiteroristă de elită (SAJ) și Jandarmeria, au fost implicați într-o într-o acțiune de combatere a criminalității, denumită Operațiunea Whirlwind, a raportat RTS.

Răniții au fost transportați la mai multe spitale locale, a anunțat RTS. Aceasta a mai spus că Ministerul Sănătății a chemat oamenii să doneze sânge pentru răniți.

Poliția a folosit un elicopter, drone și mai multe patrule de poliție pentru a-l prinde pe suspect.

„Este teribil pentru statul nostru, este o înfrângere uriașă. În două zile atât de mulți … uciși”, a declarat Ivan, un locuitor din Dubona.