Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   A fost o noapte grea…

A fost o noapte grea în regiunea capitalei Kiev. Ministerul de Interne al Ucrainei: „Am răspuns soldaților ruși cu un contraatac. Le-am distrus cinci tancuri” – VIDEO

Noaptea trecută a fost una dificilă pentru soldații ucraineni, care au desfășurat un contraatac la atacul lansat de armată rusă în regiunea capitalei ucrainene Kiev.

Despre asta a anunțat consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Vadim Denisenko, care a menționat că în timpul contraatacului militarii ucraineni au distrus patru tancuri ale armatei ruse.

„Noaptea a fost destul de grea, dar în general putem spune că armata ucraineană a desfășurat, cu succes, un contraatac lângă Kiev. Am doborât cinci tancuri ale rușilor”, a spus Denisenko.

El a mai adăugat că dimineața, la periferia vestică a Kievului, s-au auzit sunete trase din artilerie.

Joi, 10 martie, este a 15-a zi de război în Ucraina. De la începutul „operațiunii militare speciale” anunțată de Rusia, pe teritoriul Ucrainei au fost bombardate mai multe orașe. Mii de cetățeni au fost evacuați în alte regiuni ale țării, după ce pe 8 și 9 martie, Kievul și Moscova au ajuns la înțelegerea privind încetarea focului și crearea coridoarelor umanitare.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina