Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   A fost lansată o aplicație…

A fost lansată o aplicație prin intermediul căreia refugiații pot găsi ajutor imediat în țările vecine Ucrainei

Organizația internațională neguvernamentală Ukraine Global Taskforce (UGT) folosește soluții tehnologice pentru a minimiza impactul războiului asupra ucrainenilor. Acesta a creat o aplicație care vizează în mod special refugiații din țările vecine ale Ucrainei, cum ar fi Moldova, Ungaria, Polonia și România, cu scopul de a-i ajuta să depășească greutățile pe care le întâmpină acolo. Aplicația le permite inclusiv să solicite ajutor online de la autorități în cazul în care se află în pericol.

Setul de soluții UGT acoperă atât civilii prinși în zonele de conflict, cât și refugiații. Hub-ul de informații generale al UGT, numit „Sylnishi” („mai puternic” în ucraineană), a fost lansat pe 25 aprilie 2022 și este gata de utilizare.

Într-un singur loc, refugiații pot găsi acum informații fiabile despre locuințe, locuri de muncă, asistență medicală, educație, cursuri de limbi străine și multe altele. Aplicația include, de asemenea, „funcția SOS” care abordează pericolele cu care se pot confrunta refugiații în țările gazdă.

În special femeile și copiii pot deveni victime ale violenței atunci când stau în locuințe private, iar mersul la poliția locală poate fi dificil din cauza barierelor lingvistice considerabile. Funcția SOS a fost dezvoltată pentru a depăși aceste bariere și a economisi timp prețios. Refugiații trebuie doar să-și furnizeze numele, numărul de telefon, tipul de ajutor necesar (Poliție sau Ambulanță) și să-și împărtășească locația. Aceste solicitări sunt primite non-stop, iar autoritățile relevante sunt informate imediat.

Aplicația este disponibilă aici: Sylnishi.com

Cu doar câteva clicuri, refugiații pot cere ajutor fără a fi nevoie să vorbească cu un operator de telefonie.

Accentul nostru este pe situația actuală a refugiaților de război ucraineni, dar nu discriminăm pe nimeni în baza originii. De aceea, aplicația este disponibilă nu numai în ucraineană, ci și în engleză. În viitor, vom continua să extindem limbile disponibile și țările accesibile, astfel încât refugiații – indiferent de țara din care provin – să aibă un acces sigur la ajutor”, spune Gustavo Iwanaga, fondatorul UGT.

Despre Ukraine Global Taskforce

Pe 24 februarie 2022, o postare pe LinkedIn a managerului de produs Google Gustavo Iwanaga a devenit virală; s-a născut Ukraine Global Taskforce. Acum, un ONG, UGT este alcătuit dintr-un grup de peste 1200 de voluntari din peste 70 de țări, cu un singur obiectiv clar – să folosească abilitățile și determinarea pentru a minimiza impactul războiului asupra ucraineanilor. La UGT, există diverși dezvoltatori de top de la companii precum Google, Microsoft și Meta.