Raport: Drumurile din R. Moldova sunt printre cele mai rele din lume

R. Moldova se numără printre țările cu cea mai slabă infrastructura rutieră. Conform Indicelui Competitivității Globale 2017-2018 realizat de Forumul Economic Mondial, după calitatea drumurilor, R. Moldova se plasează pe locul 128 din 137 de țări analizate.

R. Moldova a obținut un scor de 2,5 puncte din 7 maxim posibile, unde 7 reprezintă o calitate foarte bună a drumurilor, iar scorul minim este 1. România s-a plasat cu opt poziții mai sus, pe locul 120, cu un scor de 2,7. Pentru anii 2015-2016, R. Moldova a obținut un scor mai mic, de 2,4 puncte, poziționându-se atunci pe locul 133 din 140 de economii analizate.

Cealaltă țară vecină, Ucraina, a obținut un punctaj mai mic decât R. Moldova, 2,4 puncte, poziționându-se pe locul 130.

Cele mai bune drumuri, conform Indecelui Competitivității Globale 2017-2018, sunt în Emiratele Arabe Unite, urmate de Singapore, Elveția, Hong-Kong și Olanda. Din cele 137 de țări analizate, cele mai rele drumuri sunt în Mauritania, Congo, Haiti, Madagascar.

Potrivit Indecelui Competitivității Globale 2017-2018, infrastructura din R. Moldova reprezintă unul din factorii cei mai problematici pentru dezvoltarea unei afaceri. Pe primul loc este corupția,urmată de instabilitatea politică, accesul la finanțare, birocrația ineficientă.

Cei mai problematici factori pentru dezvoltarea unei afaecri în R. Moldova, potrivit Indecelui Competitivității Globale 2017-2018

Citiți și:

Reabilitarea drumurilor naționale: patru ani de stagnare

Drumurile Moldovei – dăruite de străini, compromise de localnici 

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *