Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Proiectul pentru consolidarea integrității și…

Proiectul pentru consolidarea integrității și finalității deciziilor de politică monetară, reglementare și supraveghere bancară ale BNM, votat în două lecturi

Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, 19 noiembrie, în ambele lecturi, proiectul de lege pentru modificarea unor acte legislative. Acesta are drept scop consolidarea integrității și finalității deciziilor de politică monetară, reglementare și supraveghere bancară ale Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

Principalele prevederi ale proiectului vizează răspunderea pentru prejudiciul cauzat prin actul administrativ ilegal al BNM, mecanismul de determinare a mărimii prejudiciului material cauzat, modul de atragere la răspundere a membrilor organelor de conducere a BNM.

Proiectul a fost elaborat de BNM. Potrivit autorilor, acesta vine să îmbunătățească reglementările aferente cadrului de înlăturare a acționarilor neconformi din sectorul bancar, regimului compensațiilor pentru daunele cauzate de actele emise de BNM și cele aferente autonomiei și responsabilizării regulatorului bancar.

Aprobarea proiectului face parte din angajamentele în cadrul Programului Guvernului Republicii Moldova și Fondului Monetar Internațional.  

Publicitate
Publicitate