Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Programul de rambursare a TVA…

Programul de rambursare a TVA destinat producătorilor agricoli: Serviciul Fiscal de Stat anunță condițiile de participare 

Imagine simbol

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) informează că la Programul de rambursare a Taxei pe valoarea adăugată (TVA) s-au înregistrat 99 de producători agricoli. 89 dintre cereri sunt în proces de lucru, iar 9 dintre ele au fost retrase pentru efectuarea corectărilor, anunță SFS într-un comunicat miercuri, 8 februarie.

„Majoritatea cererilor au fost depuse în mod electronic la adresa de e-mail a Serviciului Fiscal de Stat și doar 8 dintre cererile recepționate au fost depuse în cadrul Direcțiilor deservire fiscală ale SFS.

Există un singur caz de refuz în acordarea rambursării TVA pe motiv că solicitantul nu a înregistrat suma TVA destinată deducerii pentru perioada fiscală ulterioară”, menționează reprezentanții SFS.

SFS informează despre condițiile pe care trebuie să le întrunească producătorii agricoli care doresc să aplice la programul de rambursare a taxei pe valoarea adăugată (TVA).

Potrivit legii, la Programul pentru rambursarea TVA pot aplica întreprinderile care pe parcursul anului 2022 au desfășurat activități agricole în proporție de 95% și au suportat pierderi ca urmare a embargoului impus de Federația Rusă. „În acest caz, se prezintă dovada deținerii în proprietate sau în folosință a plantației perene și certificatul cu privire la cultura agricolă și intrarea pe rod a acesteia, eliberat de către autoritatea administrației publice locale”.

„Reiterăm că, subdiviziunile Serviciului Fiscal de Stat recepționează și examinează cererile prezentate de către producătorii agricoli, în baza criteriilor de eligibilitate stabilite prin Legea nr. 337/2022.

În situația refuzului de recepționare a cererii de către angajatul SFS sau oricare alte deficiențe, solicităm respectuos sesizarea autorității fiscale la adresa electronică: mail@sfs.md cu descrierea succintă a cazului, în vederea examinării acestuia și întreprinderea acțiunilor ce se impun.

Până în prezent, Serviciul Fiscal de Stat nu a recepționat nici o petiție în acest sens”, se anunță în comunicat.