Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Ministrul Spînu susține că din…

Ministrul Spînu susține că din cauza „posibililor atacuri masive cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei” există riscul unor noi deconectări de la energia electrică în toată țara: Rog să fim pregătiți

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Andrei Spînu, susține că marți și miercuri, 29-30 noiembrie, „din cauza posibililor atacuri masive cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei există riscul de deconectări de la energia electrică în toată țara”. Ministrul nu face referire la careva informații despre pregătirea unui posibil atac, dar recomandă cetățenilor să fie „pregătiți”.

„Stimați cetățeni, azi și mâine (29-30 noiembrie), din cauza posibililor atacuri masive cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, există riscul de deconectări de la energia electrică în toată țara. În caz de o astfel de situație, toate serviciile statului sunt pregătite să intervină și să restabilească livrarea de energie electrică în termeni restrânși. Rog să fim precauți și pregătiți. Vă mulțumesc”, a scris ministrul pe rețelele de socializare.

De la începutul lunii octombrie, forțele ruse au lansat rachete aproximativ o dată pe săptămână cu scopul de a distruge rețeaua energetică ucraineană, paralizând aprovizionarea cu energie și căldură a țării. Din cauza acestor atacuri, mai multe regiuni din R. Moldova, printre care și Chișinău, sunt, de asemenea, afectate de deconectarea energiei electrice.

Zilele trecute, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene al Forțelor Armate ale Ucrainei, Iuri Ignat, declara că frecvența bombardamentelor rusești asupra Ucrainei poate fi redusă la aproximativ o dată pe săptămână, potrivit presei ucrainene.