Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Guvern: „Vești bune din România”.…

Guvern: „Vești bune din România”. Va fi construit un nou pod peste râul Prut, iar altele două vor fi reparate

Guvernul României a adoptat miercuri, 22 februarie, trei memorandumuri ce prevăd aprobarea negocierii şi semnării unor Acorduri bilaterale între R.Moldova și România, potrivit unui comunicat publicat de Executivul de la Chișinău.

Este vorba despre acordul privind podul rutier peste râul Prut, între localităţile Oancea (RO) – Cahul (MD), acordul privind podul rutier peste râul Prut, între localităţile Albiţa (RO) – Leuşeni (MD), acordul privind podul rutier peste râul Prut, între localităţile Sculeni (RO) – Sculeni (MD).

Astfel, va fi construit un pod rutier peste râul Prut, între localitățile Albița (RO) și Leușeni (MD).

„Noul pod va corespunde celor mai înalte cerințe tehnice în construcții, pentru o circulație în regim de siguranță și confort”, susțin autoritățile R. Moldova.

Totodată, vor fi efectuate lucrări de modernizare și întreținere a podurilor rutiere peste Prut, între localitățile Sculeni (RO) și Sculeni (MD), precum și între localitățile Oancea (RO) și Cahul (MD). Cele două poduri se află în stare avansată de degradare, lucrările de reabilitare și consolidare fiind necesare pentru fluidizarea și desfășurarea în condiții de siguranță a traficului, menționează Chișinăul.

Finanțarea lucrărilor se asigură de la bugetul de stat al României pentru podul propriu-zis și infrastructura conexă de pe teritoriul României, respectiv din bugetul de stat al R. Moldova, pentru lucrările desfășurate pe teritoriul țării noastre.