Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ Cu voturile PSRM și…

DOC Cu voturile PSRM și PPDA, CMC a vândut un teren al municipalității, de 1,3 hectare, aferent SA „UNIC”. PAS acuză că terenul a fost înstrăinat la un preț de zece ori mai mic: „Vom ataca această decizie”

Terenul de 1,3 hectare din fața magazinului universal „UNIC” a fost vândut cu 2 691 792 de lei SA Magazinul Universal „UNIC”. O decizie în acest sens a fost adoptată de consilierii municipali din Platforma DA și Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM). Consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) acuză CMC că a înstrăinat terenul la un preț mult mai mic decât ar valora și că vor contesta în instanță decizia adoptată de PSRM și Platforma DA.

Pentru înstrăinarea terenului au votat 27 de consilieri din PSRM și PPDA. Proiectul votat de CMC vine întru executarea unei decizii judecătorești în acest sens, afirmă consilierii socialiști.

„Votul a fost dat pentru proiectul de bază, dar noi avem amendamente. Doamna Zinaida arată eroism. Noi avem de executat o deciziei judecătorească pe care nu prea o poți contesta”, a declarat Andrei Năstase, consilier PPDA.

În context, consiliera PAS Zinaida Popa a declarat că va ataca în instanță proiectul prin care terenul de 1,3 hectare a fost vândut cu 2 691 792 de lei

„Iată uitați-vă, PSRM+PPDA votează decizii dăunătoare. Noi vom ataca această decizie. Prin amendamente vreți să vă curățiți fața, domnule Năstas”, a declarat Zinaida Popa, consiliera PAS.

„Se acceptă vânzarea terenului aferent obiectivului privat din bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 8, cu suprafața de 1,2863 ha, la prețul normativ de 2 691 792 lei, societății pe acțiuni Magazinul Universal Central „UNIC”, cu condiția servituții de înălțime instituite”, se menționează în proiectul de decizie.

Captură foto din proiectul de decizie

Proiectul votat de CMC:

Anterior, Ziarul de Gardă a scris o serie de articole despre încercarea înstrăinării terenului aferent clădirii magazinului UNIC. În 2019, Curtea de Apel Chișinău a obligat Primăria mun. Chișinău să vândă proprietarilor Magazinului Universal Central UNIC terenul de 1,38 ha aferent clădirii și să încheie un contract de locațiune cu agentul economic pentru un teren de 0,21 ha, situat în imediata apropiere a magazinului.