BERD și-a vândut cota de 8,84% deținută la BC „Mobiasbanca” din R. Moldova

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și-a vândut pachetul de 8,84% de acțiuni deținut în cadrul BC „Mobiasbanca” SA, o filială a Groupe Société Générale din Franța și a patra bancă de importanță sistemică din R. Moldova, la un preț de 2,6 milioane de euro.

BERD a devenit acționar la „Mobiasbanca” în 2008 pentru a susține intrarea Groupe Société Générale în sectorul bancar din R. Moldova.

„Groupe Société Générale a fost prima bancă străină care a intrat pe piața Republicii Moldova, iar BERD este mândră că a jucat un rol important în calitate de acționar în ultimii 10 ani. Suntem mulțumiți de realizările „Mobiasbanca” și de standardele sale înalte de guvernanță corporativă. Suntem fericiți că am contribuit la aducerea celor mai bune practici internaționale în sectorul bancar din R. Moldova și continuăm să avem încredere în perspectivele viitoare ale băncii”, a declarat Angela Sax, șefa BERD în R. Moldova.

Pe lângă faptul că a fost acționar, BERD a contribuit, de asemenea, la furnizarea accesului la finanțare întreprinderilor mici și mijlocii din R. Moldova prin intermediul „Mobiasbanca”.

BERD este cel mai mare investitor instituțional din Moldova. De la începutul operațiunilor sale în țară, Banca a investit aproape 1,3 miliarde de euro în peste 120 de proiecte din sectorul financiar, agrobusiness, energetic, infrastructură și producție.

Lista acționarilor în cadrul BC „Mobiasbanca” SA care dețin mai mult de 5%:

  • Societe Generale – 67,85%;
  • BRD – Groupe Societe Generale – 20%;
  • BERD – 8,84%

Citiți și:


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Deja , pute tare a krah bancar daca sobolani fug de pe corabie. Iar face Plaha o avantjura mirlaneasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *