Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Benzina este cu aproape trei…

Benzina este cu aproape trei lei mai ieftină decât motorina. Noile prețuri la carburanți valabile în weekend

Sursa foto: Digi24

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat noile prețuri plafon la carburanți, valabile pentru zilele de sâmbătă, duminică și luni, 3 – 5 septembrie 2022.

Potrivit ANRE, în weekend, un litru de benzină cu cifra octanică A 95 va costa 25 de lei și 24 de bani, cu 27 de bani mai puțin decât în ziua precedentă, iar un litru de motorină va costa 28 de lei și 17 bani, cu șase bani mai puțin comparativ cu ultimii indici.

Responsabilii de la ANRE menționau anterior că, potrivit metodologiei actuale de calcul, prețurile maximale la produsele petroliere stabilite de ANRE urmează tendința cotațiilor la bursele internaționale, care reprezintă principala componentă ce influențează zilnic nivelul acestora.

„ANRE garantează corectitudinea prețurilor maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, calculate în conformitate cu actele normative în vigoare și monitorizează respectarea acestora de către toate companiile din sectorul dat”, mai spune ANRE.

Preţurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către ANRE în baza Metodologiei de calcul şi aplicare a preţurilor la produsele petroliere și sunt publicate zilnic pe site-ul Agenției, iar benzinăriile din țară trebuie să le afișeze de la miezul nopții.