Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   ANRE: Pe parcursul ultimei luni,…

ANRE: Pe parcursul ultimei luni, benzina s-a ieftinit cu 5,53 lei, iar motorina – cu 4,68 lei. Cât vor costa carburanții miercuri

Sursa foto: Getty Images

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) continuă să stabilească prețuri mai mici la carburanți. Potrivit ANRE, miercuri, 27 iulie 2022, benzina se ieftinește cu 32 de bani, iar motorina – cu 22 de bani. Astfel, un litru de benzină cu cifra octanică A 95 va costa 28 de lei și 37 de bani, iar un litru de motorină va costa 27 de lei și 78 de bani.

Reprezentanții ANRE susțin că prețul la benzină a ajuns să fie mai mic cu 5,53 lei/litru, iar cel de motorină cu 4,68 lei/litru comparativ cu valorile maximale înregistrate în luna iunie.

„Ritmul descreșterilor ce se înregistrează pe parcursul ultimelor săptămâni în cadrul tranzacțiilor internaționale este reflectat direct în calculele efectuate de către ANRE în conformitate cu Legea privind piața produselor petroliere și Metodologia aprobată. Agenția asigură consumatorii că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard generează prețuri corecte și transparente și sunt influențate exclusiv de evoluțiile pe piața internațională”, anunță ANRE într-un comunicat.

Preţurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către ANRE în baza Metodologiei de calcul şi aplicare a preţurilor la produsele petroliere și sunt publicate zilnic pe site-ul Agenției, iar benzinăriile din țară trebuie să le afișeze de la miezul nopții.